İL DİVAN TOPLANTIMIZ BERA OTELDE YAPILDI...
17 Kasım 2015, Salı

Sağlık-Sen Konya Şubesi 2015 yılı İl Divan Kurulu Toplantısı Bera Otel’de yapıldı. 

 

Bera otelde düzenlenen Sağlık-Sen Konya Şubesi il Divan Kurulu toplantısına AK Parti Konya Milletvekilleri Abdulah Ağralı, Hüsniye Erdoğan, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş,Başkan Yardımcılarımız Himmet Bayar ve Mustafa Örnek, Konya Kamu Hastaneleri Biriiği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, Konya il Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, Konya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü izzet Güneş ile çok sayıda davetli ve çevre illerden gelen şube başkanları, şube yönetim kurulu üyeleri, hastane yöneticisi,başhekim ve idarecileri, temsilciler ve delegeler katıldı. 

 

Açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Konya Şube Başkam Zeynel Abidin Uysal,Toplantının açılış konuşmasını yapan Sağlık-Sen Konya Şubesi Zeynel Abidin Uysal, “Sağlık- Sen Konya Şubesi olarak siz değerli konuklarımız temsilci ve delegelerimiz ile bir kez daha buluşmanın sevincini yaşıyoruz.Sağlık-Sen olarak her daim üyelerimizin sevinç ve kederine ortak olduk. Onların dertleri ile dertlendik, en ufak bir sorunları dahi olsa yerinde müdahale etmeye çalıştık. Kurum idarecilerimizin de katkıları ile üyelerimizin 

sorunları asgari seviyeye indirildi. Verdiğimiz sözlerin arkasında durduk. Aldanmayan ve aldatmayan sendika çizgimizi başlangıçtan bu güne kadar sürdürdük ve sürdürmeye devam edeceğiz. Bunun neticesinde her yıl üye sayımız artarak devam etti. Allah'a şükürler olsun üye sayımız 9 bini geçti.2016 yılı için hedefimiz ise 10 bin rakamına ulaşmaktır.Arazinin geniş olması ve üye sayımızın artması nedeni ile ikinci şube olarak Sağlık-Sen Üniversite Şubemizi kurduk. Genel Başkanımız şube yönetimini atayarak Konya'mıza önemli bir hizmet daha vermiş oldu” Çalışmalarından ve yaptığı katkılarından dolayı huzurunuzda Sağlık-Sen Genel Başkanımız Metin Memiş’e çok teşekkür ediyorum"  şeklinde konuştu.

 

BURADA BULUNMAKTAN GURURLUYUM

Kendilerine büyük sorumlulukların düştüğünü söyleyen AK Parti Konya Milletvekili Hüsnüye Erdoğan, “Burada bulunmaktan çok gururluyum. 24 yıllık çalışmış olduğum sağlık camiasını temsilen ve milli iradeyi temsilen sizlerin huzurunda bulunuyorum. Sağlık çalışanların içinde bulunduğu konumlan 24 yıllık çalıştığım süre içinde çok iyi biliyorum.Bu konuda meclis çatası altında bize düşen sorumlulukların farkındayız” ifadelerine yer verdi.

 

TOPLUMDAKİ ÖNYARGILAR KIRILDI

Ak Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı ise Sağlık-Sen'in git gide büyüyen bir aile olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: "2003 yılmda bir hastanede yönetici idim Sağlık-Sen Konya Şubesi'nin o zaman ki hedefi 500 idi. O dönemde sendikacılara karşı bir ön yargı vardı. Ama bu ön yargıyı Sağlık-Sen kırdı. Yıllar geçti Sağlık-Sen'in şimdiki hedefi 10 bin oldu. Sağlık-Sen gittikçe büyüyen bîr aile oldu. Seçim çahşmalannda bir arkadaşım bana sordu Ak Partinin aday listesinde neden bu kadar çok sağlık çalışım var dedi. Bende devletimizin ve milletimizin derdi çok onlara merhem olacağız dedim inşallah sizlerin sorununu meclise taşıyacağız dedi.

 

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkan vekili ve Sağlık-Sen Genel Başkam Metin Memiş, "Dün Malatya'da idik Bugün Konya'dayız. "Ülkenin, milletin geleceği adına hizmet sunarken sadece sağlık çalışanlarının sosyal hizmet haklarını değil, bu ülkenin geleceğini de düşünerek sendikacılık yaptığı için Sağık-Sen'e çok teşekkür ediyorum. Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgüt olarak ‘bir çiçekle bsihar gelmez’ diyenlere inat ‘her bahar bir çiçekle başlar' diyerek, Rahmetli Akif inan’ın yüklemiş olduğu sorumluluk ile Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olma bilinciyle milletimize karşı sorumluluğumuz var dedi.Memur-Sen Genel Başkan Vekili Metin Memiş, 'Yeni anayasa çalışmalarının yeniden başlatılmasını ve meclisteki bütün siyasi partilerin yeni anayasayı desteklemelerini ve bu yasama sürecinde yeni anayasanın çıkartılmasını da talep ediyoruz. Buna Memur- Sen olarak sonuna kadar destek vereceğimizi buradan ifade ediyoruz" dedi.

 

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ YIPRANMA PAYINI ÇIKARTACAĞIZ

Memiş Sağlık Sen olarak sağlık çalışanlara kazandırdıkları hizmetlerden bahsettikten sonra, "Bu Ülkede hasta memnuniyeti yüzde 76 lara çıktı diyoruz. Bu ülkede vatandaşın sağlığa erişimi 3’ten 9'/a çıktı diyoruz. Sağlık çalışanların işgücü 9 katı arttı diyoruz. Sadece sağlık çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Eğer sistem böyle gitmeye devam ederse, sağlık çalışanları görmezden gelinmeye devam edilirse, bu sistem geri gitmeye mahkûmdur. Onun için yeni dönemde yeni bir başlangıcla bismillah diyen hükümetin, yeni dönemde sağlık çalışanlarını da, sosyal hizmet çalışanlarınıda görmesini istiyoruz. Sağlık çalışanlarının yıpranma payını çıkartacağız. Bunun için sayın vekillerimizden buradan destek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

 

YENİ ANAYASAYA DESTEK

Yeni anayasa çalışmalarının yeniden başlatılmasını ve mcclisteki bütün siyasi partilerden yeni anayasayı desteklemelerini talep eden Mcmiş. bu yasama sürecinde yeni anayasanın çıkarılmasını istedi. Memur-Sen olarak yeni anayasaya sonuna kadar destek vereceklerini kaydeden Metin Memiş, "Çözüm süreci bu ülkenin geleceğini kurtaracak bir süreçtir demiştik. Bu çözüm sürecinin adını Cumhurbaşkanımız milli birlik ve kardeşlik projesi olarak tanımladı. Adı ne olursa olsun bu ülkede terörün bitirilmesi ve bu ülkede kardeşlik hukukunun yeniden canlandırılması için, Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin sağlanması adına da bu sürece destek vereceğimizi ifade ediyorum" dedi.

 

"MEMURUN İŞ GÜVENCESİNE DOKUNDURTMAYIZ"

Son haftalarda 6S7 sayılı kanunun değiştirileceği yönünde çıkan haberlere değinen Genel Başkan,' Son haftalarda gündemde olan, "657 değişecek memurun iş güvencesi kalkacak' bununla alakalı bazı eski bakanlann yaptıkları açıklamalar var. Açık ve net ifade edeyim, 2010 yılından beri memurun iş güvencesi üzerinden cümleler kuruluyor. Eğer memurun iş güvencesi üzerinde bir kurgu yapılacaksa, memurun iş güvencesi Ortadan kaldırılacaksa, Memur-Sen ailesi olarak dün olduğu gibi bugünde kırmızı çizgimiz açık ve nettir. Memurun iş güvencesine dokundurtmayız" diye konuştu. Konuyla ilgili Başbakan Ahmet Davutoğlu'na çağrıda bulunan 

Memiş, "Lütfen bu icraat hükümeti dönemindeki yapacağınız çalışmanın içerisinde memurun iş güvencesi oranın içerisinde yer almasın. Evet 657 sayılı kanun 1965 model bir yasa ama içerisinde değişiklik yapılabilir. Fakat burada işçi-memur ayrımını kaldırarak, burada çalışmayan memura gereğini yapacağım demek doğru değil. Çalışmayan memur yoktur, çalıştırılmayan memur vardır” diye sözlerini noktaladı.

 

SORUNLARI ASGARİ SEVİYEYE İNDİRİLDİ

Toplantıda konuşan Sağlık Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal ise, "Sağlık-Sen olarak her daim üyelerimizin sevmç ve kederine ortak olduk, onların dertleriyle dertlendik. En ufak bir sorunları dahi olsa yerinde müdahale etmeye çalıştık. Kunım idarecilerimizin de katkıları ile üyelerimizin sorunları asgari seviyeye indirildi" dedi. Aldanmayan ve aldatmayan bir sendika çizgisi izlediklerini ifade eden Uysal. "Her yıl üye sayımız artarak devam etmiştir. Üye sayımız 9 bini geçmiş. 2016 yılı için hedefimiz 10 bin rakamına ulaşmaktır. Arazinin geniş olması ve üye sayımızın artması nedeniyle Sağlık Sen Üniversite şubemizi de kurduk" diye konuştu. Sağlık-Sen Konya Divan Kurulu Toplantısı’nda konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Yapılan saldınlar ile kardeşliğimizi bozmaya çalıştılar. Kürt'ü Türk’e karşı düşman edip ülkemizin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalıştılar” dedi 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :