KONYA ŞUBEMİZ’DE 20.YIL COŞKUSU...
27 Ekim 2015, Salı

Türkiye’nin en büyük emek hareketi Memur Sen tarafından Ankara’da gerçekleştirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da onur konuğu olarak teşrif ettiği ‘Millete Vefa Yolunda 20 Yıl’ programına Sağlık Sen Konya Şubesi damgasını vurdu. Yaklaşık beş yüz üyesi ile adeta Ankara’ya çıkartma yapan Sağlık-Sen üyelerinin coşkuları ve davalarına olan inançları toplantıya katılan diğer iller tarafından da ayakta alkışlandı.

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, “Dava arkadaşlarımız ve ağabeylerimizin 20 yıl önce başlattıkları bu kutlu yolculuk, ilk günkü heyecanıyla amacına uygun şekilde sürüyor" dedi. “Değerler sendikacılığı uğruna çıktığımız yolculukta 20 altın yılı geride bırakmanın haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Uysal, “Memur- Sen’li olmak, duruşun, ahlakın, cesaretin, özlemenin, fedakârlığın ve mücadelenin adıdır. Bazen kalabalık gruplarla değil tek başına bazı haksızlılara göğüs gerer ve direnirsiniz. Yaptığımız sendikacılık bir var oluşun hikâyesidir. Sadece birilerinden intikam almak, bazı insanlara imtiyaz tanımak için sendikacılık yapmıyoruz. Sendikamızın kurucusu, davamızın öncüsü Mehmet Akif İnan’ın ‘Nehirler düşlerim göl kenarında’ sözünden de bizim anlayacağımız şudur; Durağan bir sendika değil, sürekli hareket halinde olan bir sendika. Bizlerde bu anlayış ile hareket etme gayreti göstermekteyiz” şeklinde konuştu.

Sağlık- Sen’in 20 yıldır Kamu görevlileri adına sendikacılık yaparken, milletini, ülkesini ve dünya mazlumlarını düşünmekten de geri kalmadığını vurgulayan Başkan Uysal, “Sağlık Sen’li olmak tuzaklara, hainliklere, sahte tapelere, kumpaslara, iftiralara ve İsrail zulmüne karşı olmak demektir. Sağlık Sen’li olmak Allaha, Resulüne ve sizden olan emir sahiplerine itaat et ayetinin bilincine varmak demektir. Kim terk ederse etsin asla liderini ve davasını terk etmemek demektir. Bu nedenle dava arkadaşlarımdan 1 Kasım seçimleri öncesi uyanık olmalarını ve ülkemiz üzerinde oynanan tüm oyunları bozmalarını istiyorum” şeklinde konuştu.

Uysal, “Programımıza katılan ve bizleri yalnız bırakmayan Halk Sağlığı il Müdürü ve yardımcılarına, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterine ve daire başkanlarına, İl Sağlık Müdür Yardımcılarına, Hastane Başhekim, müdür ve yardımcıları başta olmak üzere İlçe Başkanlarımız ve işyeri temsilcilerimizle beraber bizleri yalnız bırakmayan 485 kişilik Konya Sağlık Sen ekibimize yürekten teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :