ÜNİVERSİTE ŞUBEMİZİ KURDUK....
04 Ekim 2015, Pazar

Üniversitelerimizde başarıyı yükseltmek ve yerinde çözümler üretmek amacıyla, Konya Sağlık-Sen şubemiz adına 2. şube olarak Üniversite şubemizi kurduk. Açılışta bir konuşma yapan Şube Başkanı Zeynel Abidin UYSAL şunları söyledi.

1995 yılında kurulan Memur-Sen konfederasyonumuza bağlı Sağlık-Sen’imizin Konya da o yıllardan beridir devam eden özgürlük ve hak mücadelesinde 2015 yılına geldiğimizde Hamd olsun Türkiye rekoru kırarak 1.Şube olunmuş yetkisiz hiçbir ilçe ve hastane kalmamıştır.

2015 yılında Konya da üye sayımız 8500 olarak kayıtlara geçmiştir. Bize en yakın sendika 2000 rakamlarında kalmıştır. Misyonumuza bağlı olarak devam eden çalışmalarımız da üyelerimiz özlük haklarının geliştirilmesi ve özgürlüklerle ilgilide taktire şayan hizmetler yaptığımıza inanıyoruz. Üniversite kat sayısı sorunu çözüldü.

Öncelikle ülke gündemimizde ilgili olarak şunları söylemek istiyorum. Dış güçlerin maşonu olan PKK terör örgütünün 7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemize yaşattığı terör olaylarıyla ilgili olarak bunlara alet olan tüm legal ve illegal ve sözüm ona legal görünümlü kuruluş ve terör örgütlerini şiddetle lanetliyorum. Bu olaylarda vatan ve millet için toprağa düşen asker, polis ve koruyucularımızı rahmetle anarken diğer şehit kamu görevlilerimizi başta sağlık çalışanlarına Allah’ tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

Geldiğimiz bu noktada Konya Şubemiz üye sayısının ve iş yükünün artması sonucu Üniversite Şubemiz ayrılma kararına varılmıştır. Bugün itibariyle Şubemiz üye sayısı 8860 olarak belirlenmiştir. Üniversite Şubemiz ayrılması ile üye sayıları 860 olarak kayıtlarına geçmiştir. Bu günden sonra Şube Başkanımız ve yönetim Kurulu üyelerinden beklentimiz hızlı bir teşkilat yapısı kurularak 860 olan üye sayısını en az 1500’e çıkarmalarıdır. Bunu da başaracaklarına inanıyorum. Bundan sonra 2 Şube olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte maddi ve manevi olarak Üniversite Şubemize yardımlarımız devam edecektir. Yeni kurulan Üniversite Şubemizin Sendikamıza, Konya’mız ve Ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederim. ddi.

Üniversite Şubesi Yönetim Kurulu adına konuşma yapan Şube başkanı Mithat ŞAFAK öncelike Konya Sağlık -Sen şube başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Üniversite şubesi olarak hedefimiz 2016 yılı için 1500 üye hedefine hızlı birşekilde ulaşmaktır. Ben yönetim kurulum üyelerinde bu gayret ve azmi görüyorum. Yeni şubemizin ülkemiz ve konya'mız için hayırlı olmasını diliyorum.

PAYLAŞ :