M. Akif İnan Ankara'da Anıldı
06 Ocak 2016, Çarşamba

Memur-Sen'in düzenlediği Mehmet Akif İnan'ı Anma ve "Unutamadığım Öğretmenim" Hatıra Yarışması Ödül Töreni programı Ankara'da yapıldı. Programa Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Memur-Sen Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeleri, bağlı sendikaların genel başkan ve genel merkez yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

 

Programda konuşan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlik hatıraları yarışmaları düzenlediği için Memur-Sen’e teşekkür ederek, “Mehmet Akif İnan Ağabey’e Allah’tan rahmet diliyorum. Öğretmenlik hatıra yarışmaları düzenlediği ve bir vefa örneği gösterdiği için Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen yöneticilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Programda konuşan Memur-Sen Onursal Başkanı ve Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu da, “Akif İnan Sendikacılıkta çığır açtı. Bugün mirasına sahip çıkanları kutluyorum” şeklinde konuştu. Gündoğdu, “Kudüs Şairi” Akif İnan’ın ülke ve insanlık için önemli bir değer olduğunu söyledi. Gündoğdu, Akif İnan’ı anmanın, çığır açanları anmak olduğunu sözlerine ekledi.

 

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise, “Başta Mehmet Akif İnan olmak üzere, Serdar Güllüoğlu’nu, Ahmet Yıldız’ı, Tahsin Suda’yı, İbrahim Keresteci’yi, Erol Battal’ı ve ahirete irtihal eden diğer kardeşlerimizi, ağabeylerimizi, ablarımızı minnet ve rahmetle anıyorum” diye konuştu. Mehmet Akif İnan’ın şair, yazar, öğretmen, sendikacı, mütefekkir, yayıncı, hatip, aydın, sanatçı ve aksiyon adamı olduğunu vurgulayan Ali Yalçın, “Bugün Türkiye’nin dört bir yanında Mehmet Akif İnan anılmakta, düşünceleri ve eserleri anlaşılmaya çalışılmakta, mücadeleci yönü irdelenmekte ve örneklenmektedir. Bu ayrıcalıklı durum, İnan’ın bir düşünce adamı olmanın ötesinde bizzat sahaya inerek düşüncesini örgüt çatısı altında somut varlığa ve eyleme dönüştürmesi kaynaklıdır” dedi.

 

“ADININ VE ESERLERİNİN YAŞATICISI OLMAYI ASLİ SORUMLULUĞUMUZ OLARAK GÖRDÜK”

Ali Yalçın, Mehmet Akif İnan’ın ideallerinde yaşattığı ‘Büyük Türkiye’nin inşası doğrultusunda nitelikli eğitim, nitelikli toplum anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Memur-Sen olarak, O’nun adının ve eserlerinin yaşatıcısı olmayı da asli sorumlulukları olarak gördüklerini dile getirerek, “Bu bakışla, Mehmet Akif İnan’ın şair, yazar, düşünce adamı kimliğiyle bıraktığı eserlerini kültür camiasının hizmetine sunmak için çalışmalar yapıyoruz. Akif İnan sağlığında, ‘Hicret’ ve ‘Tenha Sözler’ adlı şiir kitaplarıyla ‘Edebiyat ve Medeniyet Üzerine’ ve ‘Din ve Uygarlık’ adlı eserlerini yayımlamıştı. Biz de, geride bıraktığı yazılarını ve söyleşilerini işleyerek; ‘Mirası Kuşanmak’, ‘Edebiyat, Kültür ve Sanata Dair’, ‘Aydınlar, Batı ve Biz’, ‘Söyleşiler’, ‘Siyaset Kokan Yazılar’, ‘İslam Dünyası ve Ortadoğu’, ‘Cumhuriyet Dönemi Türk Şiiri’, ‘Mehmet Akif İnan ile Sohbet’ adlarıyla kitaplaştırarak kültür dünyamıza kazandırdık.” ifadelerini kullandı.

 

Programın sonunda, Genel Başkan Ali Yalçın, Bakan Nabi Avcı’ya Mehmet Akif İnan’ın eserlerinin özel baskısını hediye etti.


Programa sendikamız Genel Başkanı Metin Memiş’in yanı sıra, Genel Başkan Vekilimiz Semih Durmuş, Genel Başkan Yardımcılarımız İdris Baykan, Himmet Bayar, Abdülaziz Aslan, Kemal Çırak ve Genel Sekreterimiz Fatih Seyran da katıldı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :