EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE ÇALIŞANLARIN HAKKI GASP EDİLİYOR…....
23 Şubat 2015, Pazartesi

 

Konya’nın en fazla hastasına bakılan ve en yoğun mesai harcanılan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde döner sermaye dağıtımında haksızlıklar yapıldığını iddia eden Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, “ Hastane yönetimlerin neden olduğu ekonomik tablo sağlık çalışanının sırtına yüklenilmekte ve hastane çalışanlarımızın hakkı gasp edilmektedir” dedi.

         Yapılan haksız uygulamalar neticesinde çalışanların motivasyonlarının kaybolduğunu ve hastane yöneticilerine olan güvenlerinin zedelendiğini vurgulayan Uysal, “Döner sermaye, hastane yöneticilerinin bir ikramı değil çalışan, emek harcayan, alın teri döken, hiç tanımadığı insanlar uğruna kendi canını hiçe sayan ve 7/24 demeden görev yapan sağlık çalışanlarının en tabi hakkıdır” dedi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 2014 Kasım ayında yeni otomasyon sistemine geçildiğini de hatırlatan Uysal, “Yeni otomasyon sisteminde ilk zamanlarda yaşanan aksaklıklar nedeniyle 2014 Kasım ayında personele dağıtılan döner sermaye gelirlerinde bir önceki aya göre 1.350.000 TL kayıp yaşanmıştır. Bu kaybın sebebi araştırıldığında ise ortaya çıkan gerçek daha da acı bir tabloyu gözler önüne sermiştir. Hastane Yönetimi ilgili ayda 9 milyon liralık fatura kesildiğini söylemiş ancak yapılan incelemede sözde tedbir amaçlı 5 milyon liralık bir faturanın bilerek kesilmediği ortaya çıkmıştır. Bu da hastane çalışanlarının hak ettikleri döner sermaye ücretini alamamalarına sebep olmuştur. Konu sendikamız ve çalışanlarımız tarafından mahkemeye intikal ettirilecektir” dedi.

Hastanede gerçekleştirilen döner sermaye komisyonu toplantılarında anti-demokratik uygulamalar yapıldığını da belirten Uysal, “Sendika temsilcisi olarak toplantıya katılan ve alınan kararı anlamaya çalışan arkadaşımız hastane yöneticisi tarafından akıl almaz hakaretler ve tehditler edilerek toplantıyı terk etmek zorunda bırakılmış, komisyonda söz almak isteyen diğer kişilerde konuşturulmamıştır.  Hastane yöneticisinin baskıcı ve anti demokratik yönetimi sonrası toplantı sona erdirilmiş ve sağlık çalışanları bir kez daha mağdur edilmiştir” diyerek sözlerini tamamladı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :