TEMSİLCİLERİMİZİN KATILIMI İLE DEVİR TESLİM TÖRENİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ...
17 Ocak 2015, Cumartesi

  Şubesi Başkanımız Himmet Bayar’ın, Sağlık Sen Genel Merkezi Genel Başkan Yardımcılığına Seçilmesi nedeniyle şube yönetimimizce veda ve devir teslim töreni yapıldı. Memurlar konfederasyonuna bağlı şube başkanları, başkan temsilcileri ile iş yeri temsilcileri katıldığı Devir Teslim Töreninde veda konuşmasını yapan Sağlı Sen Genel Başkan Yardımcısı Himmet Bayar duygu dolu anlar yaşadı. Veda konuşması sırasında gözyaşlarına hâkim olamayan Bayar, “Bugün burada farklı bir toplantı yapıyoruz. Yıllardan beri burada çalışanların sorunlarını ülkemizin problemlerini değerlendirdik. Bu gün burada 1996 yılında üç beş dava arkadaşımızla başlattığımız ve o günlerde çok sıkıntılar çektiğimiz, o günlerde beklide yönetim kuruluna adam bulmakta zorlandığımız o günlerde, 28 sürecinin kol gezdiği, çalışanlarımıza ciddi bir baskının olduğu, hiçbir zaman unutamadığımız günler geçirdik. Çünkü o günlerde sivil toplum kuruluşları çok baskı altındaydı. İnsanlar sivil toplum örgütlerine üye olmaktan STK yöneticilerine selam vermekten kaçar olduğu günlerdi. Ülke olarak çok zor günler geçirdik. Hamdolsun biz o günlerde bir avuç arkadaşımıza biz Sağlık Sen, Memur Sen tabelamızı hiçbir zaman indirmedik” diye konuştu.

“BU DAVA EZİLİŞLERİN DAVASI”

Sağlık Sen Bayrağını gururla taşıdığını söyleyen Bayar, “Çok şükür o günlerde yaptığımız çalışmaların meyvesini bu gün topluyoruz. Değerli arkadaşlar bu dava büyük bir dava. Sıradan bir emek davası değil. Ezilenlerin, ezilmişlerin davası, biz geçmişi unutamayız. İnanan insanlara yapılanları unutamayız. O günlerde sağlık Sen Memur Sen susmadı. Düşünün insanlar inancından dolayı savunmaları alınıyor. Başörtüsünden dolayı okullara alınmıyor. Tam 18 yıl bu sendikaya hizmet verdim. Farkında olmadan çocuklarımı büyüdü. Çocuklarımızın yüzünü bile görmedik. Konya şubesini unutmam. Konya’yı unutmam mümkün değil. İnşallah bir ayağımız Konya’da bir ayağımız Ankara’da bu davayı bütün Türkiye ye yayacağız. Allah Zeynel Kardeşimin yar ve yardımcısı olsun” şeklinde konuştu.

“AMACIMIZA ULAŞACAĞIZ”

Sağlık Sen Konya Şubesi Başkanı Zeynel Abidin Uysal, “ Bu Perşembe itibariyle bu kutsal görevi, bir böreğin içinde un, tuz, hamur ne varsa layıkıyla bulunan sayın genel başkan yardımcımdan devraldım. Çok zor bir görev olduğunu biliyorum. Bu kadar başarılı bir arkadaşımdan sonra, bu görevi layıkıyla yerine getirebilecek miyim bilmiyorum. Ama sizlerin desteğiyle inşallah hedefe ulaşacağım. Genel başkan yardımcımdan ben bu nasihati aldım. O her şeyde vardı. Ben yalnız suyumda varım. Haddimi biliyorum sizlerin desteğiyle amacımıza ulaşanız inşallah. Ben size sizde bana yakın olacaksınız. Ülke gündemi belli. Dışarıdaki güçler, içerdeki paralel ihanet çetesi. Yalnız sendikacılık yapmıyoruz arkadaşlar bir toplantıda soruyorlar. Diyorlar ki Avrupa parlamentolarında. Türkiye’yi ne zaman terör listesine alacaksınız. Yazıklar olsun. Türkiye’nin aleyhine çalışan böyle bir ihanet çetesi ülkemizi nasıl karıştırıyor. Bu lafı da duyduktan sonra artık daha şiddetli davamıza devam etmemiz lazım Cumhurbaşkanımıza daha çok destek vermemiz lazım. Genel başkanımıza yeni görevinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :