GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK....
08 Kasım 2014, Cumartesi

   Genişletilmiş il divan Toplantımızı Genel Başkan Metin Memiş Başkan yardımcısı Mustafa Örnek konuşmacı Prof. Dr. Erdinç Yazıcı ile Konya İl Sağlık Müdürü, Halk sağılığı Müdürü ile Kamu Hastaneler Birliği Genel sekreteri ve bir çok misafir ile temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleştirdik. Divanda sırayla şube Başkanı Himmet BAYAR, Genel başkan Metin Memiş ve  Prof. Dr. Erdinç Yazıcı konuştular. 

Şube Başkanı Himmet Bayar,

Genişletilmiş il divan toplantısının açılış konuşmasını yapan Şube başkanı Himmet Bayar şunları söyledi. Konya’mızın 31 ilçesinden toplantı’mıza  geldiniz onurlandırdınız şeref verdiniz Allah sizlerden hepinizden razı olsun. Rabbim bu mübarek muharrem ayında Mevlana’nın hoş görü ikliminde Rabbimizin lütfuyla buradayız. Bu toplantımızın milletimiz için tüm İslam coğrafyası ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan doğal afetler. Son Ermenek’teki maden faciası ile bir kez daha gördük ki ülkemizde hala çoğu denetimlerin ve yaptırımların yetersiz olduğu görülmüştür. Yeni Türkiye’de artık bunların yaşanmamasını, sorumlularında en ağır ceza ile cezalandırılmalarını istiyoruz. Hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah’dan Rahmet ailelerine de baş sağlığı diliyoruz. Göçük altındaki diğer kardeşlerimizden de hayırlı haberler bekliyor, ailelerine de sabırlar diliyorum.

Katil İsrail’in Müslümanların ilk kıblesi mescidi Aksaya kanlı postallarıyla mihrabı çiğneyerek Kurânı kerimleri yerlere atarak alçakça namertçe saldırılarını  nefretle kınıyoruz. Kudüs ne Filistin’in ne Arap ulusunun, Kudüs, İslam ümmetinindir. Allah Filistin halkını oraya bekçi kılmıştır. Bir gün inşallah kudüs Katil İsrail’e mezar olacaktır.

Ülkemize, bölgemize ve islâm dünyasına dönük derin planların ve oyunların devreye sokulduğunu görüyoruz. Geçen yıl bir kaç ağacın kesilmesini bahane ederek, çevre duyarlılığı gibi masumane bir eylemmiş gösterilerek başlatılan gezi eylemleri asıl amacın ağaç meselesi değil hükümeti yıkma girişimi olduğu görülmüştür. Arkasından Mısırda başlatılan eylemlerle yapılan darbe ve bu darbeyi alkışlayan sözde demokratik ülkeler. Bunların hepsi bu darbeyi desteklemişler ve parasal yardımda bulunmuşlardır. Arkasından 17- 25 Aralık operasyonları ile yolsuzluk kisvesi altında hükümete yargı darbesi yapmaya kalkışıldı. Yıllarca hükümeti destekliyormuş gibi görünerek kendi paralel devletini kuran zihniyet kendini güçlü hissettiği bir dönemde hükümeti yıkmaya çalıştılar. Hamdolsun başaramadılar. Bundan sonuç alamayınca kobani bahane edilerek  ülkede bir kaos ortamı oluşturulmaya çalışıldı ama halkımızın sağ duyusu galip geldi. Bu olayların hiç biri ayrı ayrı olaylar değildir. Tek merkezden başlatılan planlı programlı olaylardır. Diyarbakır’da kurban eti dağıtan Yasin kardeşimize yapılan işkence ve ölüm insanın kanını donduruyor. Apartmanda öldürüyorlar sonra 3. Kattan aşağıya atıyorlar arkasından üzerine Molotof atılıyor buda yetmedi araçla üzerinden geçiliyor, buda yetmiyor kafasını taş ile eziyorlar. Bu esnada da seyredenler zılgıt çekiyor. Bu Gayretullaha dokunur Allahın cezası çok ağır olur. Memur Sen ve Sağlık Sen olarak bu tür darbe girişimlerinin hep karşısında olduk ve Ülkemizin demokratikleşmesi, halkın iradesinin hakim olması için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu yaşananların hepsi Türkiye’nin  bölgesinde güçlü bir devlet olmaya başlaması bir yıldız gibi parlaması bağımsız politikalar belirlemesi One münite demesi, Dünya beşten büyüktür demesi elbette küresel güçleri rahatsız etmiştir. Bu olayların arkasında küresel güçler vardır. Ülkemizde de bunların taşeron yerli işbirlikçileri sayesinde yapılmaktadır. Hamdolsun halkımız 30 martta ve 10 Ağustosta gereken cevabı vermiştir. Bu sıkıntılar kutlu bir doğumun sancıları yeni Türkiye’nin yeniden büyük Türkiye’nin sancıları. Estirilmeye çalışılan kaos ortamı bizi asla hukuk devleti olma yönündeki çalışmaları kısıtlamamalı. Çözüm süreci ile başlatılan bu hukuki süreç devam ettirilmeli. Meydanlar teröristlere ve vandallara bırakılmamalı bu konuda da gerekli adımlar atılmalı. Gerekli yaptırımlar uygulanmalı. Yapanın yanına yaptığı kar kalmamalı.

Yeni Türkiye’nin bu günlere gelmesinde Memur-Sen ve Sağlık Sen in demokratik anlayışı, demokrasiye ve insan haklarına olan inancı, insana olan saygısı bu dönüşüme büyük katkı sağlamıştır. Memur-Sen in bu anlayışı sayesinde sendikacılığı farklı  bir noktaya taşımıştır. Bu süreçte Memur- Sen ailesi olarak millet iradesinin sandığa yansımasına ve millet üzerinde oynanan oyunların son bulmasına en büyük katkıyı bizler hep beraber verdik” . Dünyada ve Türkiyede  ideolojik , politik ve sadece ücret sendikacılığı anlayışı üzerinden sendikacılık yapma devri bitmiştir.

              Sağlık Sen ve Memur Sen hizmet sendikacılığı anlayışı ile yola çıkmış bu anlayış üzerine ilke ve prensiplerini oturtmuş bir sendikadır. Rahmetli AKİF inan abimiz sendikamızın kurulduğu yıllarda Toplantılarında ve sohbetlerinde Dünyada ve Türkiye’de İdeolojik ve ücret Sendikacılığı dönemi,  bitmiştir. hizmet sendikacılığı dönemi başlamıştır. Bizim sendikal anlayışımız,   emeğin alın teri hakkının alınması yanında, kalite ve verimliliğin artırılması, bunun için öneri sunulması, çalışma yapılması önceliklerimiz arasındadır. Kasadaki paraya göz diken değil kasadaki paranın nasıl artırılacağı yönünde çalışmalar yapan bir anlayışı benimsiyoruz. Türkiye nin ve Dünya’nın gerçekleri nelerdir,  bu sorumluluk bilinci içerisinde sendikacılık yapıyoruz. Sağlık sen ve memur sen hep bunu gözeterek sendikacılık yapıyor.

                Geçmişde işçiler ile memurlar arsında oluşan ücret farklılığı çalışanlar arasındaki çalışma barışını zedeledi. Hoşnutsuzluklar oldu. Şimdi de çalışan kesimin bir kısmına ücretlerinde artış yapılmakta ama diğer çalışanlar ayrı tutulmakta. Onların ekonomik durumlarının düzeltilmesi için biz talepte bulunduk. Ama artış yaparken diğer çalışan kesim bir kenara itilmemeli. 2014 yılında çalışanların taban maaşlarına bürüt 175 Tl zam verildi. Bu zam %6 enflasyon hesap edilerek verilen bir zamdı. Bütün çalışanlara eşit şekilde verildi. Şimdi enflasyon larda bu farkı verin dediğimizde bütçe dengeleri bozulur deniliyor. Bütçe dengeleri, herkes için olmalı. Bir kesim için olmamalı. Çalışanlar arasına nifak sokulmamalı, çalışma barışı zedelenmemeli. Çalışanlara verilecek %4 lük enflasyon farkı çok görülmemeli. Bu farkın verilmesini istiyoruz.

Sağlık Sen yetkili olduğu 4yıllık süre içerisinde birçok kazanımlarımız oldu. Hizmet sendikacılığı, sorumlu sendikacılık anlayışımızın bir gereği olarak alınan kazanımlarımız oldu. Hak etmediğimiz bir talebi sırf popülizm olsun diye dile getirmedik. Şiddetle ilgili yasanın çıkarılması,4/B lilere kadro, nöbet izinlerinin artırılması, doğum izinlerinin kapsamının genişletilmesi, Sabit ödemelerin alınması ,sabitlerin maaşla birlikte verilmesi ve onlarca sayacağımız kazanımlar en son sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakanlığı döneminde Sağlık Sen teşkilat buluşmasında Lisans tamamlama hakkı 24 saat kreş hizmeti Çalışanların yıllardır beklediği yıpranma hakkı sözünü verdi. İnşallah en kısa zamanda yasalaşmasını  bekliyoruz.

                  Göreve geldiğimiz günden bu güne hamdolsun verdiğimiz bütün sözleri yerine getirdik.         Sendikamız artık kurumsal bir yapıya kavuşmuştur. Yönetim kurulu toplantılarımız düzenli olarak yapılmakta, ilçe ve işyeri temsilcilerimizle aylık toplantılarımız, düzenli olarak sendikamızda yapılmakta, kurumlarında ki sıkıntı ve problemler rapor edilmekte, çözümü noktasında ilgili yerle görüşülmektedir. Üye sayılarımız ve diğer sendikaların üye sayıları düzenli olarak her ay rapor edilerek, aylık koyduğumuz hedefler tek, tek takip edilmektedir. Bu gün itibarı ile üye sayımız 7726 dır. İnşallah Şubat ayında yapmayı planladığımız  eğitim programımızda 15 mayıs için koyduğumuz 8000 üye hedefini aşmış olarak o toplantıyı yapmak istiyoruz. 15 Mayıs’dan bu güne 360 kişilik bir üye artışımız olmuştur. Buradan bütün temsilci arkadaşlarıma ve emeği geçen bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum.

                  Sendikamızın yanında bulunan ikinci ek hizmet yerimizi de alarak sendikamızın ileride olabilecek ihtiyacı şimdiden karşılanmış oldu. Üyelerimizin her türlü sorunlarının çözümü için ekibimiz gece gündüz demen çalışmaya devam etmektedir. Değişik kurumlarla anlaşmalar yaparak üyelerimize daha avantajlı imkanlar sunmaya çalışıyoruz. Selçuk Üniversitesi ile yaptığımız sözleşme ile üyelerimize cerrahi hemşirelik ,sağlık kurumları işletmeciliği ve sağlık kurumları yönetimi alanında toplamda 288 kişiye yüksek lisans yaptırma imkanı sağladık. Her yıl düzenli olarak en az iki defa biri il dışında biride Konya’mızda olmak üzere geniş katılımlı il divan  ve eğitim toplantıları düzenliyoruz. Sağlık Sen Konya şubesi çalışmaları ile adından söz ettiren örnek şubelerden birisi olmuştur. Engelliler Komisyonumuz, Kadın kollarımız, yeni kurduğumuz Genç sağlık Sen komisyonumuzla Konya’yı karış karış geziyoruz. Yeni kurulan Genç Sağlık -Sen ile gençliğe yatırım yaparak geleceğin imanlı inançlı kadrolarını yetiştirmek için çalışıyoruz. Bu çalışmamız inşallah Türkiye’ye örnek bir çalışma olacak . Önümüzdeki günlerde  bu alandaki çalışmalarımız sık sık gündeme gelecek.  

                     Bu başarı bir ekibin başarasıdır. Bir kişinin çalışması ile olacak iş değildir. Yönetim organlarımız 150 kişilik temsilcilerimizle, delegelerimizle ve bize gönüllü olarak destek olan kardeşlerimizle birlikte bu başarıyı elde ettik. Şimdi de aynı heyacan ve şevkle yeni türkiye için gece gündüz demeden  ülkemiz için halkımız için çalışanlarımız için  mücadele etmeye devam edeceğiz.

                     Sağlıkta dönüşüm ile birlikte  her alanda ciddi değişimler yaşandı. Sağlıkta hizmetin kalitesi yükseldi memnuniyet oranı yükseldi ve buna benzer bir çok  gelişmeler oldu.Ancak Sağlık çalışanları malesef bu dönüşümden özlük haklarının iyileştirilmesi noktasında yeterli iyileştirme sağlanamadı. İş yükünün fazlalığı döner sermayedeki dengesizliğin bir türlü düzeltilememesi aile sağlığı çalışanlarımızın sorunları bir an evvel çözüme kavuşturlmalıdır. Tıp fakültelerimizin sorunları  burada çalışan ların iş yükü yönetim tarzı ve bir çok problem çözüm beklemektedir. Çalıştay raporunun bir an evvel hayata geçirilmesi gerekiyor.

                            Sosyal hizmet çalışanlarımız toplumumuzun en problemli sıkıntılı kesimine hizmet vermesine rağmen burada çalışan arkadaşlarımızın özlük hakları ve ücret kayıplarında  hiç bir iyileştirmenin yapılmaması burada hizmet veren kardeşlerimizi tükenmişlik sedromunun eşiğine getirmiştir. Biz bütün çalışan kesimler için eşit adaletli herkesin insanca yaşayabileceği bir ücret adaletinin getirilmesini istiyoruz. Hiç bir kesim ötekileştirilmeden herkesin hak ettiği ücreti almasını talep ediyoruz.

                Biz sağlık sen olarak bu taleplerimiz karşılanıncaya kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Toplantımıza katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor Allaha emanet olnuz. dedi.

Genel Başkan Memtin Memiş konuşmasında,

Sağlık-Sen Genel Baskani Metin Memiş, bu dönemde sağlık çalışanlarının sorunlarının görmezden gelinmesi halinde, 

sağlıkta artık ileriye Doğru değil geriye Doğru Bir gidişatın başlayacağını söyledi. 

 

Konya Şube Başkanlığımız Tarafindan Düzenlenen genişletilmiş il divan toplantısında Konuşan Sağlık-Sen Genel Baskani Metin Memiş, 

çalışanların Sorunlarına değindi. Herkesin sağlıkta dönüşümden övgüyle bahsederken sağlık çalışanlarına sadece teşekkür edildigini 

kaydeden Memiş "Sağlık ve çalışanlarının İş Yükü 2002 Yılına Göre 5 kat arttı. Bu memnuniyete Göre sağlıkta Şiddet arttı, mobbing var, 

adaletsiz döner capital Sistemi var, İş Yükü var, tükenmişlik var, yıpranma var. Artik bu dönemde sağlık çalışanlarının sorunlarini görmezseniz kusura bakmayın 

sağlıkta artık ileriye Gitmek yok geriye Gitmek var. Onun için önümüzdeki dönemde Bir Defa istihdam POLİTİKALARI, YETERSIZ sağlık çalışanı sorununun Çözümü

istihdam POLİTİKALARI Mutlaka geliştirilmeli. Şiddet Konusunda sendikamız 2009 Yılı İtibariyle Bir süreç bir kampanya başlattı. 

Bizim, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Bir komisyon Kuruldu, komisyonda Olağanüstü kararlar Alındı. Ama ne bu kararlar uygulanıyor, nede o dönemdeki

Şiddet olaylarına Sağlık Bakanlığı Yetkilileri sahip çıkıyor. Böyle Bir sey Olmaz. Sağlıkta şiddeti Sıfır noktaya getirmek ziyaretinde mobbingin ÖNÜNE Geçmek

Mutlaka biran Önce Çalışmaların YAPILMASI Gerekiyor "dedi. 

 

Sağlık-Sen Genel Baskani Metin Memiş, Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sağlık'ın Dönemin çalışanlarına 5 Yila 1 Yıl yıpranma Payı verilmesiyle ilgili

emir verdiğini hatırlattı. Bu Konuda İlgili bakanlıkların çalışmalarına Devam ettigini kaydeden Memiş "Bir çalıştay Yapmak kaydıyla

Hangi sağlık çalışanı Ne Kadar yıpranma almalı bunu belirleyip sağlık çalışanının TAMAMEN yararlanacağı çalışmayı başlatıyoruz. 

Bu Bir kanun teklifi ya da torba yasaya gelmek kaydıyla konu TBMM'de çözülerek Tüm Sağlık çalışanlarına hediye edeceğiz "diye konuştu. 

Memiş, En Büyük MAĞDURİYET EK ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını konusunun da önümüzdeki Dönem öncelikli POLİTİKALARI olacagını İFADESİYLE ederek, 

"Nasıl ki, yıpranma payını aldıysak EK ödemelerinde emekliliğe yansıtılmasını saglayarak sendikacılıkta Bir Çığır açacağız,şeklinde konuştu.

Daha sonra Yeni Türkiye konulu bir konuşma yapan Prof.dr.Erdinç Yazıcı Yeni Türkiyenin şifreleri konusnda temsilcilerimize güzel bir konuşma gerçekleştridi.

PAYLAŞ :