EĞİTİMLERİMİZİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK....
01 Ocak 2014, Çarşamba

 Konya Ticaret odası ve Numune Hastanesi Konferans salonundan yapılan eğitimlerimizle çalışmalarımızı başarıyla tamamlamış olduk. Şube başkanımız Himmet BAYAR açılış konuşmalarında, “çalışma hayatının zorluklarından bahsederken, sağlıkta şiddet yasasının yeni yıldan itibaren yürürlüğe girmesi ile bir çok zorluk ortadan kalkacaktır. Gün geçmiyor ki hiç birimiz şiddete maruz kalmasın bu sözlü veya fiili olabilir fark etmiyor, yıl başından itibaren sağlık çalışanına uygulanacak olan sözlü veya fiili şiddet cezasız kalmayarak kişi tutuklu olarak yargılanacaktır” dedi. Bayar şu anda Türkiye üzerinden oynanmaya çalışılan oyunların ülkemize hayırdan çok zarar verdiğini, şer odaklarının ülkemiz üzerinde leş kargası misali dolaştıklarını bunlara memur-sen ailesi ve stk’lar olarak izin vermeyeceğimizi ifade etti.   

Şubemizin 14.11.2013 tarihinde Ilgın ilçemizde startını vermiş olduğu Eğitimlerimizi, Dr. Faruk Sükan Doğum Evi ve Numune Hastanesinde verilen “Çalışma hayatı ve Aile İlişkileri” konulu eğitimlerimizle tamamladık. İl sağlık müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Kurumu ile Halk sağlığı kurumu ile ortaklaşa düzenlenen ve kurum çalışanlarının katıldıkları eğitimler bir çok sağlık çalışanımızın ortak sorununa ilaç oldu.

Kurumsal Gelişim uzmanı  Muhammed ALPKENT ve Eğitim ve İletişim Uzmanı Tarkan ZENGİN’ in vermiş olduğu eğitimler Ilgın, Akşehir, Seydişehir, Beyşehir, Ereğli İlçeleri ile Konya Eğitim Araştırma Hastanesi, Numune Hastanesi, Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk evi ile Beyhekim Devlet hastanelerinde verildi.

Eğitimlerimiz çalışanların, iletişim ve eğitim uzmanlarımızla karşılıklı konuşma ve sahne performanslarını göz önüne sergilemelerine imkan tanırken, Sağlık çalışanlarımızın mesleki yaşamında sık sık karşılaştığı olayları, iş ve ev yaşamlarına olumlu veya olumsuz etkilerini göz önüne serdi.

Sağlık-Sen olarak eğitime vermiş olduğumuz önem bir kez daha gösterdi ki, Türkiye araştırmalarımızda Emniyet personelinin ardından tükenmişlik sendromu yaşayan 2. Grup sağlık personeli olduğunu ortaya çıkarması, sendikacılık olarak eğitimlere önem vererek personelin moral ve motivasyonun düzeltilmesine olumlu katkıları olacağı anlaşılmaktadır.

Eğitimlerin sonunda konuşmuş olduğumuz üyelerimizin bir kısmı ağlayarak bir kısmı gülerek, “hocam sizlere teşekkür ediyoruz, adeta bizleri anlattınız ne diyeceğimizi bilemiyoruz, bizlerin derdine derman oldunuz”, diyerek memnuniyetlerini dile getirmiş oldular. Şube olarak eğitimlere devam edileceğini ve katılımlarından dolayı tüm Sağlık çalışanlarımıza teşekkür ettiğimizi paylaşır, 2014 yılının öncelikle Tüm sağlık çalışanlarımıza olmak üzere, ülkemize mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyoruz.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :