YAŞLILARIMIZI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ....
28 Ocak 2014, Salı

 

Şubemiz Kadın Kolları başkanı ve üyeleri Konya Milletvekili Ayşe TÜRKMENOĞLU ile huzur evi sakinlerini ziyaret ettiler. Îsra suresi 23. Ayet’te Rabbimiz  “Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.” Sözüne mazhar olan anne ve babalarımızı hatırlayan kadınlar komisyonu üyelerimiz kalpleri kırık, hatta sebebi ne olursa olsun orada bulunma sebepleri bilinmeyen bu güzel insanları hatırlamanın ve onlarla güzel anlar geçirmenin hazzını yaşadılar. Konya Milletvekili Ayşe TÜRKMENOĞLU yaptığı konuşma da komisyon üyelerimize teşekkür ederek ne kadar büyük bir hizmete önderlik yaptıklarını söyleyerek, bu tür faaliyetlerin devam etmesini istedi. Huzur evi ziyaretinin anlam ve önemine değinen TÜRMENOĞLU, huzur evi sakinlerinin gönüllerini almayı en güzel şekilde başardı.

Komisyon başkanı Gülizar BALLI huzurevi sakinlerine ziyarette bir konuşma yaparak şunları söyledi. Konya huzur evi sakinleri, sizleri Konya sağlık sen kadınlar kolu olarak saygı ile selamlıyorum. Büyüklerine saygısı olmayan milletlerin geleceğine saygısı olmayacağını bilerek sizleri hiçbir zaman unutmayacağımızı unutulmayacağınızı bilmenizi isterim. Bizlerin bugün kü seviyede olmasının sebebi sizlerin bizlere hazırladığı güzel ortamın olduğunu biliyoruz.

Her insan değerlidir ve özeldir. Sizler bizlerin annesi, babası, dedesi ve ninesidir. Sizler, geçmişiz ile geleceğimiz arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızsınız. Sizlerin kısa süreli de olsa gönlünü almanın görevimiz olduğunu biliyoruz.

En büyük değerimiz olan dinimiz büyüklerimize saygı ve hürmet göstermemiz gerektiğini söylemektedir. Peygamberimiz:” Herhangi bir genç yaşlılığından dolayı bir ihtiyara hürmet ederse, Yüce Allah da yaşlandığında ona hürmet edecek kimseler halkeder.” buyurmaktadır. Sizler kanlarımızdan kan, canlarımızdan cansınız. Sizleri unutmak kendimizi unutmak demektir.

Şunu iyi bilmenizi isterim. Sizler biz, bizler de sizsiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.




PAYLAŞ :