SAĞLIK-SEN YİNE ZİRVEDE...
27 Ağustos 2013, Salı

 

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının tercihi 2013 yılında da Sağlık-Sen oldu. Sağlık-Sen üye sayısını 19 bin 652 (resmi olmayan rakamlara göre) artırarak 193 bin 370 üyeyle genel yetkili sendika oldu. Sağlık-Sen bu şekilde kendisine en yakın sendikayla arasındaki farkı 84 binden 102 bine çıkardı.

2009 yılında genel yetkili sendika olan Sağlık-Sen, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına yönelik elde ettiği kazanımlarla her yıl üye sayısını artırdı. Resmi olmayan, ancak kurumlarla yapılan mutabakat toplantılarında imzalanan tutanaklara göre Sağlık-Sen; Sağlık Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye Hudut Sahilleri Sağlık Genel Müdürlüğü ve Adli Tıp Kurumu’nda genel yetkili sendika oldu.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş üye sayılarıyla ilgili yaptığı açıklamada kamu görevlilerine yönelik kazanım ve hizmetlerinin karşılıksız kalmadığını, Sağlık-Sen’in zirvedeki yerini daha da güçlendirdiğini söyledi. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının laf üretenle hizmet üreten arasındaki farkı gördüğünü ve kendilerini yine zirveye taşıdığını ifade eden Memiş, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kendilerine güvenen üyelerini mahcup etmeyeceklerini, haklarını en iyi şekilde savunacaklarını dile getirdi. Toplu sözleşme masasına üyelerinden aldıkları güçle oturacaklarını ifade eden Metin Memiş, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak ve geliştirmek için mücadelerinin kararlılıkla süreceğini kaydetti. Sağlık-Sen’in elde ettiği kazanımların, yıllarca elinde yetkiyi bulunduranların hayal bile edemediği seviyede olduğunu söyleyen Metin Memiş, bu başarıda emeği geçen başta genel merkez yönetimi olmak üzere tüm şube başkanları ve Sağlık-Sen teşkilatına, üyelere ve Sağlık-Sen çalışanlarına teşekkür etti.

PAYLAŞ :