KALİTE VE PERFORMANS KONULU AB PROJESİNİN ALMANYA AŞAMASI TAMAMLANDI...
20 Ağustos 2013, Salı

 

 

07.04.2012 Tarihinde Almanya’nın Regansburg kentinde başlayan ‘Sağlık Hizmetlerinde Kalite, Performans ve Teknolojik Uygulama Metodları’ isimli Leonardo Da Vinci AB hareketlilik projesinin ilk aşaması tamamlandı. 12 katılımcı ile gerçekleştirilen proje kapsamında Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Örnek, Konya Sağlık-Sen Şube Başkanı Himmet Bayar ve Şube Başkan Yardımcıları Z. Abidin Uysal, A. Fatih Özyılmaz ile Ereğli Sağlık-Sen, Ereğli Eğitim Bir-Sen, Ereğli Devlet Hastanesi ve Sağlık Meslek Lisesi’nden temsilciler görev aldı.

 

Proje kapsamında ortak kurum olan ve 100’ün üzerinde mesleki bölümü olan, sağlıkla ilgili bütün bölümleri içinde barındıran Dr. Robert Eckert Schulen okulunu ziyaret eden katılımcılar kurumun eğitim yapısı, sağlık eğitim sistemi, personel rejimi ve çalışanlarla ilgili bilgiler aldı.


Almanya’nın hizmet sektöründeki en büyük sendikası olan VER-Dİ ile Almanya’daki sendikal yapı, üyelikler, üyeliğe kabul ve istifalar, sendika aidatları, sendikaların faaliyetleri, personel rejimi, sağlıkta toplu sözleşme ve grevler, sosyal yapı hakkında karşılıklı bilgilendirme toplantısı ve değerlendirme çalışmaları yapan katılımcılar daha sonra Münih’in en büyük hastanesi olan Klinikum Schwabing’te hastaneyi gezerek kurum yetkililerinden hastane imkânları, sağlık sisteminin yapısı, çalışanların sosyal ve özlük hakları, muayene, tanı ve tedavi hizmetleri ile ilgili bilgiler aldı.
Katılımcılar Çek Cumhuriyeti’ne de giderek Başkent Prag’da bulunan Türkiye-Çek Cumhuriyeti Dostluk Derneği’ni ziyaret etti.


Projenin ikinci hareketliliği ise 28.04.2013 tarihinde Hollanda’nın Rotterdam kentinde gerçekleştirilecek. 

 

PAYLAŞ :