Sağlık-Sen Konya Şubesimizin Yeni Başkanı Kerem ŞAFAK Oldu
16 Ocak 2024, Salı

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin 7. Olağan Genel Kurulu’nda Şube Sekreteri olarak görev yapan Kerem Şafak, şube başkanlığına seçildi. 

Konya Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulu’na; Genel Başkanımız Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcılarımız Yasin Barutcu, İdris Baykan, Memur-Sen İl Temsilcisi Nazif Karlıer, Aksaray Şube Başkanı Rifat Kaya, Karaman Şube Başkanı Beytullah Bayır, Kayseri Şube Başkanı Hasan Keser, Konya Üniversite Şube Başkanı Mithat Şafak, Yozgat Şube Başkanı Gökhan Eroğlu, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetimleri ile delegeler katıldı. 

Kurulun Divan Başkanlığını, Genel Başkan Yardımcısı Yasin Barutcu yaptı. Genel kurulun hayırlara vesile olmasını dileyen Barutcu, göreve gelecek yönetime başarılar diledi. 

Genel Başkan Doğan: Vatanımıza Göz Dikenlere Karşı Birlikte Mücadele Edeceğiz 

Genel kurulda delegelere hitap eden Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, zor bir coğrafyada yaşandığını dile getirerek, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi. Memur-Sen ve Sağlık-Sen’in bu ülke için çok önemli olduğunu belirten Doğan, “Hep çalışacağız, hep çalışacağız. Vatanımıza göz dikmiş kim varsa onlara karşı birlikte mücadele edeceğiz. 15 Temmuz’da, 28 Şubat’ta olduğu gibi meydanları dolduracağız” dedi. 

Konya Şube’nin 7. Olağan Genel Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını dileyen Doğan, görevi devreden yönetime teşekkürlerini sunarak, yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. Doğan, “Seçimler geçmişin muhasebesi, geleceğin planlaması şeklinde devam eder. Bu süreçte biz inanıyoruz ki, yeni seçilecek arkadaşlarımız hekiminden hemşiresine, paramediğinden röntgen teknisyenine, sağlık memurundan ebesine kadar sağlık hizmetine emek veren arkadaşlarımızın derdine derman olmak için gayret gösterecekler, çok çalışacaklar. Mehmet Akif İnan’ın kurduğu Memur-Sen’in amacı da bu zaten. Memur-Sen ile birlikte sendikacılık yeni bir ivme kazandı. Vatanını, milletini fayda sağlamak ve çalışanına destek olmak amacıyla kurulan bu mirasa sahip çıkmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu. 

“Klavye Başında Değil Sahada Sendikacılık Yapıyoruz”

10 ay gibi kısa bir sürede sendikacılığa farklı bir ivme kazandırdıklarını belirten Doğan, “Sağlık-Sen teşkilatları klavye başında değil, sahada sendikacılık yapıyor. Doktor, hemşire odalarında, hastane koridorlarında tüm sağlık çalışanlarımızın derdini çözmeye çalışıyoruz. Bir hemşirenin derdi olduğunda ilk önce Sağlık-Sen temsilcisi destek oluyor” ifadelerini kullandı. 

Sağlık-Sen’in 29 yıllık geçmişinde gerçekleştirilmeyen hizmetlere imza attıklarını dile getiren Doğan, “Hem toplu sözleşme sürecinde hem de sonrasında çalışanlarımızın hakkı için mücadele ediyoruz. Toplu sözleşme maddelerinin dışında gece nöbet tazminatı alınması ve nöbet ücretlerinin arttırılması için gayret gösteriyoruz. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın da bu konuda büyük desteği var. Kendisine buradan teşekkürlerimizi bir kez daha iletiyorum” dedi. 

“Hiç Kimseyi Ötekileştirmeden Hizmet Ediyoruz” 

Sosyal sendikacılık anlayışıyla yola çıktıklarını da ifade eden Doğan, Ulus’tan sonra Kızılay’a da otel açtıklarını bildirdi. Sağlık-Sen üyelerinin artık Ankara’da 'nerede kalacağım' diye bir derdi kalmadığını belirten Doğan, “Hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet ediyoruz. Görev için Ankara’ya gelen tüm sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın otelimizden yararlanmasını sağlıyoruz. Yaptığımız hizmetlerle tüm çalışanların yanında olacağız” ifadelerini kullandı. 

Çalışanların fiziki şartlarının iyileştirilmesini de önemsediklerini belirten Doğan, kurumlarda ve hastanelerde fiziki şartların düzeltilmesine yönelik gayret gösterdiklerini vurguladı. Çalışanlar arasında yemek anketi yaptıklarını kaydeden Doğan, ankete 20 bin kişinin katılım sağladığını söyledi. Bu anket çalışmasını raporlayıp yetkililerle paylaşacaklarını dile getiren Doğan, yemeklerin daha kaliteli olması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. 

Genel Başkan Yardımcısı Baykan: Yeni Yönetimin Çok Güzel İşlere İmza Atacağına İnanıyoruz

Kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı İdris Başkan, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diledi. 

Konya Şube’nin Genel Kurulu’nun başta Konya olmak üzere ülkeye hayırlar getirmesini temenni eden Baykan, “Bu bir bayrak yarışıdır. Vakti gelince bayrağı teslim edersiniz. Bugüne kadar vermiş oldukları emekleri için Konya Şube yönetimine teşekkür ederim. Yeni gelecek yönetimin de birlik ve dirlik içerisinde çok güzel işlere imza atacağını inanıyoruz. Genel Merkez olarak her zaman destek olmaya hazırız” ifadelerini kullandı. 

Konya Şube Başkanı Uzunay: Sağlık-Sen Camiamızda Sığınılacak Güçlü Bir Liman 

Görevi devreden Konya Şube Başkanı Ahmet Uzunay, görevde oldukları 3,5 yıl boyunca birlik ve beraberlik içerisinde Konya Şube’yi Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri haline getirdiklerini anlattı. Bugün kadar kendilerine destek veren temsilcilere ve delegelere teşekkür eden Uzunay, göreve gelecek arkadaşların bu kutsal davayı daha ileriye taşıyacağına inandığını söyledi. 

Uzunay, “Sağlık-Sen’in temellerinin güçlü olduğunu her zaman gördük. En zor dönemde, en zorlu şartta hep sahadaydık ve bu dönemlerden hep daha güçlenerek çıktık. Sağlık- Sen, sağlık camiasında sığınılacak güçlü bir liman ve güven veren bir kurumdur. Bu güvenin artarak devam etmesini arzu ediyorum” diye konuştu. 

Görevi Devralan Şafak: Sağlık-Sen Bayrağını Daha Yukarı Taşımak En Büyük Vazifemiz 

Genel kurulda şube başkanlığına seçilen Kerem Şafak, “Memur-Sen ve Sağlık-Sen bir gönül, bir sevda, bir dava hareketidir. Kurucu Genel Başkanımız merhum yazar, şair, mütefekkir Mehmet Akif İnan’ın işaret ettiği yarının Türkiye’sini inşa edecek bir ‘Erdemliler Hareketi’dir. Dolayısı ile bu davanın mayasında besmele vardır, adalet, hakkaniyet ve doğruluk vardır. Bu değerler üzerine kurulu olan sendikamız, hiçbir zaman kuruluş ilkelerinden taviz vermeden yoluna devam etmiştir” diye konuştu. 

Bugüne kadar verdiği hizmetler ve emeklerden ötürü şube yönetimine teşekkür eden Şafak, gerçekleştirmek istediği projeler hakkında bilgi verdi. Şafak, “Devraldığımız Sağlık-Sen bayrağını daha yukarı taşımak en büyük vazifemiz” dedi. 

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin yönetimi şu isimlerden oluştu:

Şube Başkanı Kerem Şafak, Şube Sekreteri Yunus Karaosmanoğlu, Teşkilattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mücahid Öncü, Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Aytekin Uzun, Basın ve İletişimden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Erkan Korkmaz, Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Orhan Yaşar, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Uğur Çapraz.

PAYLAŞ :