Sağlık-Sen Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Çalıştayı Gerçekleştirdi
28 Mart 2024, Perşembe

Sağlık-Sen tarafından “Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Çalıştayı” gerçekleştirildi. Çalıştayda, radyoloji teknisyeni ve teknikerlerinin sorunları tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Çalıştayda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, “Sahada çalışan arkadaşlarımızın birebir sesi olmak için bu tür çalışmalara önem veriyoruz” dedi. 

Çalıştaya, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Irgatoğlu ve İdris Baykan ile şube başkanları, uzman isimler ile sahadan gelen radyoloji teknisyeni ve teknikerleri katıldı. 

Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kutlu ve Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Disiplin Kurulu Üyesi Mustafa Talat Erdem de çalıştayda yer aldı. 

Çalıştayda, Radyoloji Çalışanlarının Mali ve Özlük Haklarına Yönelik Sorunlar, Radyoloji Hizmetlerine Yönelik Mevzuat Değerlendirmesi, Radyoloji Çalışanlarının Çalışma Alanlarına Yönelik Sorunlar, Radyoloji Hizmetlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği, Risk Faktörleri konuları olmak üzere 4 ana başlık üzerinde duruldu.

Çalıştayda konuşan Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan, sağlıktaki tüm meslek gruplarının sorunlarını duyurmayı ve bu sorunlara çözüm üretmeyi amaçladıklarını dile getirdi. Sahada yaşanan sorunları çalışanlardan bizzat dinlemeyi istediklerini belirten Doğan, “Sahada çalışan arkadaşlarımızın birebir sesi olmak için bu tür çalışmalara önem veriyoruz. Daha önce diğer meslek grupları için yaptığımız çalıştaylar başarılı geçti. Çalıştayların sonuçlarını uzman ekibimizle raporlaştırıyoruz” diye konuştu. 

“Çalıştayın Sonuçları Kâğıt Üzerinde Kalmayacak” 

Çalıştayın sonuçlarının kâğıt üzerinde kalmayacağını vurgulayan Doğan, “Raporları tüm yetkililerle tüm kurumlarla paylaşacağız ve takibini yapacağız. O yüzden siz değerli çalışanlarımızın yapacağı her katkı çok önemli. Sahanın direk sorunlarını muhataplarımızla paylaşacağız” ifadelerini kullandı. 

Sağlık çalışanlarının normal bir devlet memuru olmadığını belirten Doğan, “Özellikle radyoloji teknisyeni ve teknikeri arkadaşlarımızın yaptığı işin riskini iyi anlatmamız gerekiyor. Ayrıca özlük haklarını ileriye taşıma noktasında çaba göstereceğiz. Radyoloji teknisyeni ve teknikeri arkadaşlarımızın sorunlarını çözüme kavuşturana kadar mücadele edeceğiz” dedi. 

Genel Başkan Yardımcısı Irgatoğlu: Çalışanlarımızın Yaşadığını Sorunları Gündemde Tutmayı Hedefliyoruz 

Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Genel Başkan Mustafa Irgatoğlu ise “Sağlık-Sen olarak bütün meslek grubundaki arkadaşlarımızın meslek tanımlarını enine boyuna inceliyor, özlük ve mali haklarını geliştirmek, mevzuatla ilgili problemleri gidermek için çaba gösteriyoruz. Bu çalışmaların sonuçlarını raporlaştırıp, hem kayda düşüyoruz hem de muhataplarımıza ulaştırıp gündemde tutmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu. 

Büyük risk altında çalışan ve gün geçtikçe özlük haklarıyla ilgili sorunlar yaşamaya başlayan radyoloji teknisyeni ve teknikerlerinin sorunlarını belirlemek için bu çalıştayı yaptıklarını anlatan Irgatoğlu, “Sorunlara çözüm önerilerini belirlemek istiyoruz. Bunu da bizzat sahada sorun yaşayan, sahada alın teri döken arkadaşlarımızla yapmak istedik.  Burada elde ettiğimiz sonuçları da uzman ekibimizle raporlaştıracağız” ifadelerini kullandı. 

PAYLAŞ :