3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ KUTLANDI....
03 Aralık 2015, Perşembe

3 Aralık Dünya engelliler günü dolayısıyla Sağlık-sen Konya Şubesi Engelliler komisyonunca düzenlenen programa Öğretmenevinde Şube başkanımız Zeynel Abidin Uysal , İl sağlık Müdürü Yrd.Doç.Dr.Hasan Küçükkendirci, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Öznavruz,Kamu Hastaneleri İdari Hizmetler Başkanı Dr. Ahmet Ergin, Aile ve sosyal politikalar il müdürü İzzet Güneş ile diğer kurumlarımızın yöneticilerinin de katıldılar. 

Engelliler komisyonu Başkanı Misafirlere şu şekilde hitap etmişler.

Biz Sağlık Sen engelliler komisyonu olarak  Sendikamız bünyesindesiz değerli kardeşlerimizin her türlü problemleri ile ilgilenip  çözüm yolları bulmak için gayret ediyoruz.

Bizler bir gün değil  ömür boyu engelliyiz. Dünyada yaşayan her insan  bir engelli adayıdır. bu nedenle   çalıştığımız kurumlar   ve içinde bulunduğumuz toplumun. bunu dikkate alması ve bu bilince ulaşması gerektiği kanaatindeyim.

Devletimiz ve hükümetimiz. Kamu kurumlarında ve özel işletmelerde şimdiye kadar boş bulunan , % 3 lük ve zorunlu olan  Engelli kadrolarını doldurmak sureti ile  bizlere sahip çıkmıştır. Bu nedenle ne kadar teşekkür etsek de azdır. Önceleri   evlerinde yaşamaya mahkûm  ya da niteliksiz işlerde çalışmakta olan arkadaşlarımıza devletimizin şefkatli eli uzanmış.  artık pek çok engelli  ; kimseye yük olmadan  diğer insanlar gibi  gücü nispetinde çalışarak  psikolojik olarak rahatlamış. ve başkalarına bağımlı olarak yaşamaktan kurtulmuştur.

Tüm bunlara rağmen iş hayatında   çalışanların problemlerinin yanında   biz engellilerin ilave olarak  ulaşımda   ve atandığımız. Kurumlarda   istihdam edildiğimiz. Kadroların  Genelde hizmetli sınıfında olduğundan  kurum amirlerinin bizden sağlıklı işçi gibi performans bekledikleri zaman  Problem yaşamaktayız. Bu hususta yetkililerimizle birebir yapacağımız görüşmelerle bu problemleri çözebileceğimiz kanaatindeyim Değerli Arkadaşlar;

Sağlık-Sen olarak engelli ya da değil. Tüm problemlerin çözüm adresi. Türkiyenin en büyük sağlık iş kolundaki yetkili sendikası Sağlık–Sendir . Sendikamızı daha da güçlendirmek için; daha çok çalışalım  Sendikamızda bizim problemlerimizi daha kolay çözsün  Tekrar tüm katılımcılara hoş geldiniz diyor saygılar diliyorum.




PAYLAŞ :