2015 YILI İL DİVAN TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK....
07 Haziran 2015, Pazar

 

Divan toplantımıza katılan Genel Başkan Yardımcımız Himmet BAYAR İl divanımızın hayırlı olması temennilerinin ardından, çalışanların genel sorunlarına değinerek yeni kazanımlar hakkında yapmış olduğu açıklamada şunları ifade etti.

Sağlık-Sen olarak üyelerimize bir çok kazanım sağladık ve devam edeceğiz, 2015 Yılı KİK  toplantısında genel yetkili sendika olarak, Sağlık çalışanlarımız için Hastanelerde Muayene önceliğinin verilmesi, Ambulans kazalarında maddi değer çalışanlardan alınmakta idi, şimdi ise Kasko tarafından karşılanması için çalışmalar başlatılmıştır. Ayrıca çocuklu sağlık çalışanı eşlerin nöbetlerinde durumlarına göre ayarlama sağlanmasına, 112’lere geçici görevlendirilmelerde ücret kısıtlaması giderilerek görevlendirme süresi kadar ücret ödenmesine ve spor müsabakalarında görev alan personele ödenek verilmesi yönünde KİK toplantısında karar alınmıştır. Sağlık çalışanlarımız için hayırlı olsun dedi.   

Şube başkanımız Zeynel Abidin UYSAL ise konuşmasında şunları söyledi. Evet, dostlarım 2014 yılını çok güzel sayı ile 7343 kapattıktan sonra 2015 yılını düşünmeye başlamıştık. Acaba 2014 yılı kadar başarılı olabilecek miydik? Çünkü doyuma ulaşmış bir üye sayısı var diye düşünülmeye başlamıştık.

Ama biz ekip olarak Yönetim Kurulu arkadaşlarım ve temsilci ekibimizle birbirimizi motife ederek çalıştık. Aslında üye bazında doyuma ulaşmadığımızı 2015 yılı sayıları ortaya çıkınca gördük. 2014 yılı 7343 sayısının üzerine 116 üye artışı yaparak 8459 üye sayısına ulaştık. Bize en yakın sendikanın sayısını da 311 düşürerek 2243 sayısına gerilettik.

Bu şekilde yetkili Şubeler arasında Türkiye 1. olduk. Bu sevinci kıvancı bizlere yaşatan yönetim kurulu arkadaşlarıma ve çok değerli temsilcilerime yürek dolusu teşekkürler eder onlara canı gönülden kutlarım. İnşaallah 2016 yılı hedefimizi 10.000 olarak buradan ilan ediyorum. Çünkü bu temsilciler bize geçen yıllarda yaşattığı sevinçlerle bu sayının daha da üstüne çıkaracağı hesabını yaptırdı. Tekrar tüm emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ederim.

İnsan hak ve hürriyetinin sonuna kadar savunucu olacağız. Demokratik haklarımız gereği olan mali sosyal haklarla özlük haklarımızın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Özellikle yıpranma ve ek ödemelerin yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılması için var gücümüzle çalışacağız. Çalışma şartlarının yeniden düzenlenmesi sağlıkcıya yapılan  şiddetin son bulması ve sağlık çalışanlarına haklarının en üst düzeyde verilmesi için gecemizi gündüzümüze katacağız.

Tekrar Ülke gündemine dönmesi istiyoruz. Bu haklarımızın korunması için demokratik tek başına bir ileti dava sahip olmamız gerekiyor. Bu kazanımlardan geriye dönüş olmaması temennisiyle diyerek konuşmasını sonlandırdı.


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :