ENGELLİLİK, KADER MAHKûMLUĞU, DEĞİLDİR....
04 Aralık 2014, Perşembe

  3 Aralık Dünya Engelliler Günü münasebeti ile sizlerle bazı konuları paylaşma ihtiyacı hissettik katılımlarınızdan dolayı şimdiden hepinize teşekkür ediyoruz.

        “Bizim için her insan özeldir, her insan değerlidir, kıymetlidir, her insan hak ettiği imkân ve haklara sahip olabilmelidir.”

Engellilik, kader mahkûmluğu, utanılacak hayata küsülecek, saklanacak, gizlenecek bir durum değildir. Hiç kimsenin ileride engelli olmamak için bir garantisi yoktur. O nedenle engellilerimizin sorunlarını paylaşmak hepimizin görevidir. Engelliler günü ve engelliler haftası dediğimiz önemli bir süreç dışında da, engelli insanların özellikle de çalışan engellilerle ilgili, ciddi bir çalışma ve gündeminin olmadığı yazık ki bilinen bir gerçektir. Yaşam standartlarının engelli insanlara göre ayarlanması, gerek sağlıkta, gerek ulaşımda, gerekse iş hayatında ekstra, ”Engellerle” karşılaşmadan yaşamlarını sağlamak en azından “Bugün” engelli olmayanların sorumluğundadır.

      Konya sağlık-sen engelliler komisyonu olarak sizlerle bu konuda bazı tespitlerimizi paylaşmak istiyoruz;

1.kamuya atanan engelli memurlardan azami derecede faydalanılacak işlerde çalıştırılmadığı, yanlış alanlarda istihdam edildiği,

2.Engelli memurların istihdamı ve çalışma koşulları ile ilgili çıkarılan yönetmelik ve genelgelere uyulmadığı yâda yanlış uygulandığıdır,

3.Engellilerin çalışmalarını kolaylaştıracak araç gereçlerin ve ortamların kamu kurumu ve kuruluşları tarafından henüz tam olarak sağlanmadığı  görülmüştür.

Çalışan engellilerin yük olarak görülmesinden vazgeçilmelidir.engelli memurun bilinmeyen yeteneklerinin farkına varılması için çaba gösterilmeli,kapasitelerinin toplum için kullanılması hedeflenmelidir.Engellilere özürlü ve hasta muamelesi yapılmasının ortadan kalkması için toplumun bilinçlenmesine ihtiyaç vardır.Bu hedefe ulaşmak için siz değerli,basın mensuplarının desteğine ihtiyacımız vardır.Bu desteği vereceğinize inanıyor şimdiden katkılarınızdan dolayı Teşekkür Ediyoruz.

PAYLAŞ :