KUTLU DOĞUM HAFTASINDA ÇALIŞANLARIMIZLA BERABERDİK....
22 Nisan 2014, Salı

 

Kutlu doğum  haftası münasebetiyle ilgili Konya Sağlık-Sen şubesi kadın kolları komisyon üyelerimiz Meram Tıp Fakültesi hastanesinde üyelerimiz ve hastalarımızın gönüllerini hoş etmeye çalıştılar. Üyelerimiz yanlarında götrümüşmüş oldukları karanfilleri çalışanlarımıza ve hasta ve hasta yakınlarına ikram ettiler.

Peygember efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V) doğum yıl dönümünde yapılan çalışma ile ilgili komisyon başkanımız Gülizar Ballı şunları ifade ettiler.

Alemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed(sav)’in doğum yıldönümünün; tüm insanlığa barış , huzur , mutluluk ve adalet getirmesi dileğiyle sözlerime başlıyorum.

Peygamberimiz;Hz.Muhammed;( s.a.v.)insanlar içinden seçilmiş,inanlara karşı çok şefkatli ;ve merhametli bir Peygamberdir.

Bundan tam 1441 yıl önce insanlık Cahiliye devrini yaşıyordu. İnsanlar hak, adalet, dürüstlük gibi kavramları unutmuştu. Güçlü zayıfı eziyordu. Kız çocuğuna sahip olmak utanç vesilesi olduğundan diri diri toprağa gömülürdü. Yirimi üç yıllık peygamberlik süreci sonunda cahiliye devrinin karanlık günlerinden, karıncayı bile incitmekten çekinen insanlardan oluşan saadet asrının güneşinin tüm dünyayı aydınlattığını görüyoruz. Bu kadar kısa bir zaman diliminde bu kadar büyük değişimin mimarı tabiî ki alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (sav)’di.

Sevgili Peygamberimiz hayatı boyunca insanları aldatmaya yönelik hiçbir iş yapmamıştır. O hiç yalan söylememiş, insanların mallarına el uzatmamış, haksız yere cana kıymamıştır. Sevgili Peygamberimiz bir hadislerinde bu hususu şöyle dile getirmektedir. "Müslüman, insanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir”;

Özü sözü bir olan peygamberimiz, kendisi için istediğini ümmeti için istemiştir ve bu hususta şöyle demiştir. "Hiçbiriniz kendisi için istediğini Müslüman kardeşi için istemedikçe (gerçek anlamda) iman etmiş olamaz”

Sevgili Peygamberimizin ahlaki vasıflarından biride yapmış olduğu bütün işlerinde merhamet duygusunun olmasıydı. Ağzından hiçbir zaman kaba bir söz çıkmamış, hiç kimsenin kalbini kırmamış, her hareketinde merhameti ön plana çıkarmış ve bizlere merhametli olmamızı öğütlemiştir.

Sevgili Peygamberimizin , söylediği ve yaptığı işler hayatı boyunca uyum içinde olduğu için yaşadığı toplumda örnek bir kişi olarak gösterilmiş ve kendisine Muhammed’ül Emin denilmiştir.

İnsanlara hangi inançtan olursa olsun sırf insan olduğu için değer vermiştir. Nitekim bir Yahudi cenazesi geçerken ayağa kalkmış saygı göstermiş, kendisine cenazenin bir Yahudiye ait olduğu söylendiğinde;o kişinin insan olmasının saygı gösterilmesi için yeter bir sebep olduğunu beyan etmiştir.

. Yunus Emre’nin dilindeki aşk peygamberine, Mevlana’nın dilindeki rahmet peygamberine, Ahmet Yesevi’nin dilindeki hikmet peygamberine, Hacı Bektaş-ı Veli’nin dilindeki sevgi ve şefkat peygamberine selam olsun. Peygamberimizin (s.a.v) kutlu doğumu hepimize güzellikler getirsin. 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :