RESEN ATAMALARA MAHKEME DUR DEDİ...
27 Ocak 2014, Pazartesi

 

İL Sağlık Müdürlükleri ve Halk Sağlığı Müdürlüklerinde görev yapan yaklaşık 7 bin sağlık çalışanının 663 sayılı kanun gereğince yıllardır çalıştıkları yerden alınıp re’sen atamalarının yapılmasının haksızlık olduğunu savunarak, mahkeme yoluna başvuran Sağlık-Sen Konya Şubesi büyük bir başarıya daha imza attı. 

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Himmet Bayar, “Uzun yıllar hizmet verdikleri kurumlarından kendilerine bilgi dahi verilmeden bir gecede ataması yapılan sağlık çalışanlarının uğramış oldukları büyük haksızlığı, giderme adına sendika olarak yaptığımız hukuki girişimlerimizin başarı ile sonuçlandığını görmek bizleri ve tüm çalışanlarımızı sevindirmiştir” dedi. 

“HAKSIZLIĞIN ÖNÜNE GEÇİLDİ”

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin yapılan haksızlığı, ildeki en yetkili sağlık idarecisinden, Sağlık Bakanlığı Müsteşarına kadar götürdüklerini ve yaşanılan haksız durumu anlattıklarını hatırlatan Bayar, “İyi niyetle yaptığımız tüm girişimlerimizin sonuç vermemesi üzerine konuyu yargıya taşıdık ve yapılan haksızlığa ‘Dur’ demeyi başardık” dedi.

Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarının sorunlarını her platformda dile getirme uğraşı verdiklerini ve şimdiye kadar sayısız kazanımlar elde ettiklerini de vurgulayan Bayar, “Üye sayımızın hızla artması ve üyelerimizden bizlere gelen olumlu tepkiler beni ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarımızı daha da motive etmekte ve doğru yolda ilerlediğimizi bizlere göstermektedir” dedi.

Konya 1. İdare Mahkemenin vermiş olduğu karar gereğince re’sen ataması yapılmış olan sağlık çalışanının atama kararının iptal edildiğini vurgulayan Bayar, “Sağlık çalışanlarının hakları konusunda hiçbir zaman ‘oldu- bittiye’ izin vermedik vermeyeceğiz, üyelerimizden aldığımız güçle inandığımız doğruları her yerde savunmaya devam edeceğiz. Konya’da sendikamızın iki avukatı tarafından konu ile ilgili olarak açılan 10 ayrı davanın 10’unu da kazanmış olmamız, bunun göstergesidir ” diye konuştu. 


FOTO GALERİ



PAYLAŞ :